Bjorn-en-Thessa.reismee.nl

Onze eerste dag in Florida

Hallo lieve mensen,

Hier ons eerste bericht vanuit een zonovergoten Florida! Om precies te zijn, vanuit onze hotelkamer in Fort Lauderdale.

Gisteren was het een hele lange en vermoeiende dag. De vlucht naar Frankfurt waar we over moesten stappen had ruim 50 minuten vertraging door het slechte weer bij Frankfurt. Wij hadden maar kort de tijd om over te stappen, dus dat was nog even spannend. Gelukkig hebben we onze vlucht gehaald. Mede dankzij een aantal vriendelijk mede-reizigers die ons voor hebben laten gaan bij diverse controles. De vlucht zelf is goed gegaan. We vlogen met een Boeing 747 en hadden twee plaatsen naast elkaar helemaal achterin het vliegtuig.

We hadden genoeg beenruimte en zijn goed verzorgd. Om 14.00 uur lokale tijd zijn we geland, eerst moesten we naar de imigratie en douane. Onze vingerafdrukken zijn genomen en we zijn allebei op de foto gezet. Daarna naar de bagageband en het weerzien met de koffers was weer een emotioneel moment. Ik ben altijd zo opgelucht als die er ook weer zijn!

Met de pendelbus zijn we naar Alamo gebracht om de auto op te halen. Daar hebben we nog een tijd moeten wachten, maar na zo'n 3 kwartier zijn waren we aan de beurt. We hebben ons niet om laten kletsen en ons geen upgrades of extra verzekeringen laten aansmeren. En dat terwijl de beste man toch behoorlijk overtuigend was. We mochten zelf een auto uitkiezen en het is een Toyota RAV 4 geworden. Het rijden ging Bjorn gelijk heel goed af, het remmen had nog enige aandacht nodig. Ik heb de binnenkant van het voorraam een paar keer van heel dichtbij mogen bekijken! Maar ook dat heeft hij inmiddels onder de knie!

Vanuit Miami zijn we in een klein uurtje naar Fort Lauderdale gereden. Het adres van het hotel stond al in Tommetje en dat ging als een speer! Ook het rijden ging gelijk heel heel erg goed. Het hotel is goed, het is geen 5 sterren hotel, maar dat wisten we van te voren. De receptioniste Renée noemde mij na wat grapjes over en weer, her new best friend en we kregen een hele grote kamer met zeezicht en eigen keuken. We lagen al vroeg op bed gisteravond. We waren doodmoe van de lange reis en alle indrukken. Zo lang hier naar toe geleefd en nu zijn we er echt, het is best een beetje een cultuurshock.

Vanochtend waren we al vroeg wakker. Om 7 uur waren we ons bedje uit. Bjorn was al eerder wakker en had al een paar mooie foto's van de zonsopgang gemaakt! We hebben ons lekker gedoucht en aangekleed en om half negen zaten we in de auto. Eerst hebben we Fort Lauderdale verkend met de auto en we zijn uitgekomen bij de IHOP, the International House of Pancakes! Een echte diner zoals ik me had voorgesteld en zoals je altijd in de films ziet.

Met van die bankjes en serveersters die zich aan je voorstellen. We kregen een grote pot koffie en hebben allebei een uitgebreid ontbijt besteld. Daarbij nog een normaal glas orange juice en we hebben zitten smikkelen. Het is waar wat men zegt, de hoeveelheden zijn echt enorm!!!

Na het ontbijt hebben we nog wat sightseeing gedaan en nu zijn we even aan het afkoelen op onze kamer. Het is hier echt ontzettend warm. Gisteren heeft het een paar keer kort geregend, maar die buien zijn zo weer voorbij en dan schijnt de zon weer. Ik denk dat het ver over de 30 graden is. Goed smeren dus.

Voor vanmiddag nog geen plannen. Misschien even naar het winkelcentrum en daarna even naar het strand. Dat gaan we zo maar eens bekijken. We genieten in ieder geval enorm!!!

Lieve groeten van Bjorn en Thessa

Hans en José

Gelukkig dat alles goed gaat met jullie, alleen die enorme hoeveelheden eten!!! Op de terugweg in het vliegtuig nog steeds op een plekje voor twee personen passen hoor!!!! We hebben inmiddels de vluchtgegevens via de vader van Thessa ontvangen, alleen de terugreis staat er nog niet bij, maar daar hebben we nog wel de tijd voor. We volgen jullie op de voet, liefs uit Leusden

He vakantiegangers,
Ook wij volgen jullie op de voet vanuit een zonning Italie!
We hebben internet bij ons huisje, komt dus helemaal goed!
Fijne vakantie!!!

Mirjam

Potverdrie, nog geen dag weg en al een "new best friend" :-(... Nou vooruit dan maar;-) Heel veel plezier, geniet er van en hou ons op de hoogte met jullie verhalen! Liefs van Ralph en Mirjam

Thessa

@ Hans en José: Vluchtgegevens voor de terugweg mail ik jullie van de week even door. Gelukkig is het nog lang niet zo ver!

@ Berrie en Marit: Lachen dat jullie daar ook internet hebben! Hebben we gewoon contact met Italië vanuit de VS! Hoe is het daar?

@ Mirjam: Jij blijft mijn liefste vriendinnetje hoor! Hoe vind je mijn nieuwe slippertjes?

Berrie en Marit

We zitten voor ons Chalet aan het Gardameer met de laptop op tafel:-)
Konden voor 30 euro 15 dagen onbeperkt internetten. Nou dat is ideaal om af en toe ff te contacten!

Liefs van ons

Mirjam

Je slippertjes zijn gaaf!! Maarrrr....er kan natuurlijk nog meer bij in die koffer, en de vakantie is nog niet om:-)

Berrie en Marit trouwens ook een hele fijne vakantie gewenst!

Dank je wel Mirjam!

Heb hier de shops nog niet gevonden,maar morgen word het weer hier minder dus ik ga opzoek. En aangezien wij hier met de auto zijn, kan er veel in de koffer!:-)